Zwembadoverkappingen hebben tal van accessoires en opties. De luchtramen zijn handbediend of met een motor. Of computergestuurd in combinatie met een weerstation dat de ramen automatisch opent bij warm weer of sluit bij koud weer of bij een plotselinge bui of harde wind. Dak en gevels bestaan uit veiligheidsglas of isolerende lichtdoorlatende platen (variërend in lichtdoorlatendheid). Gevels zijn er ook in iso 40mm sandwichpanelen.


Het weerstation kan ook eventueel worden gekoppeld aan het energiescherm, waarmee zomers de hitte wordt buitengehouden en 's winters de warmte wordt binnengehouden. Dat laatste scheelt aanmerkelijk in de stookkosten. De uitvoering is zowel met handbediening als electrisch.
De fundering kan zowel met een gietfundatie van beton als met een combinatie van betonpalen en platen.

Deuren zijn er in verschillende soorten en maten. Door het plaatsen van grote deuren is er op mooie dagen een natuurlijke en riante verbinding tussen buiten en binnen. De hoogte en omvang van zwembadoverkapping dragen er toe bij dat u zich nimmer opgesloten voelt in een bedompte ruimte.
Omkleedcabines zijn accessoires die niet kunnen ontbreken. Ze zijn er in alle maten en vormen. Maar zelfs sauna's en jacuzzi's (bubbelbaden) behoren tot de favoriete onderdelen van een aangenaam en relaxed waterfestijn.
Alle functionalteit van zwembad, zwembadoverkapping, klimaatbeheersing e.d. geschiedt vanuit een overzichtelijke centrale schakelunit.